Storsta-vinnarna-av V75-i-sverige

Största vinnarna av V75 i Sverige

Här har vi sammanställt de fem största vinsterna på V75. Läs vidare och ta del av dessa otroliga historier. 

1) 67 312 633 kronor:

När: 27 februari 2010

Bana: Axevalla

En okänd individ blev den största vinnaren i travhistorien och drog uppmärksamhet till sig när han kammande hem den otroliga summan av 67 miljoner kronor. Åtta år senare beslutade han sig för att interagera med Aftonbladets läsare via chatt.

– Jag lever inte speciellt annorlunda. Jag lever inte annorlunda ännu i alla fall. Jag har inte hunnit så mycket ännu, jag har beställt en bil men inte fått den än. Jag ska dra iväg på en resa med 20 kompisar en vecka efter Elitloppet, berättade han i chatten då.

Att lämna in systemet kostade mer än 1 000 kronor och det innehöll en spik, elva-oddsaren Zerba G., i V75-4. Vinnarens spik lyckades ta hem segern tack vare kusken Tony Wallin, vilket var en betydande faktor för den miljonframgången.

Som ett tecken på tacksamhet bjöd mannen Wallin och hans familj på en exklusiv resa till Aruba.

Rekordvinnaren har också uttryckt följande:

Folk normalt sett vågar inte ta bort favoriter. Om folk väljer tre hästar så går de på favoriterna i stället för att gå på någon skräll.

Ett och ett halvt år efter vinsten sa vinnaren, som hållit en låg profil, så här till Trav365 om vad han hade gjort med pengarna.

– Skriv att jag köpt snus för pengarna, ha ha.

Trav-profilen-Christer-Eriksson-drog-in-tidernas-nast-hogsta-vinst

Trav-profilen Christer ”Chrille” Eriksson. 

2) 56 347 408 kronor

När: 14 januari 2012

Bana: Åby

För ungefär sex år sedan, vid V75-tävlingarna på Åby, uppnådde Christer “Chrille” Eriksson den näst största vinsten i V75-historien. Tillsammans med sina vänner hade Christer satt ihop ett system och lämnat in det hos ATG-ombudet Kulladal Tobak i Malmö. Även om systemet var en kollektiv insats var Christer hjärnan bakom det och ansvarade för att välja ut hästarna.

Det vinnande systemet kostade 400 kronor och innehöll två spikar, men det var en del av ett större system.

Dagen efter vinsten gick Christer ut i tidningar och på TV och berättade att han och hans vänner hade vunnit.

– Det är det här det här det handlar om, att bli ensam. Jag har hållit på med det här jättelänge, haft spelbutik och spelat jättehårt. Det spelar ingen roll om man vinner 10, 20 eller 30 miljoner. Man ska bli ensam, och det har jag blivit nu, sa han i TV4.

Vinsten firade han ute på flera Stockholmskrogar och även i Köpenhamn.

– Jag har aldrig druckit så mycket champagne i hela mitt liv, sa han.

I februari i år gick även ”Chrille” Eriksson ut i Aftonbladet och berättade om vänskapen med Dragan ”Jokso” Joksovic, och när han träffades av en kula när ”Jokso” mördades på Solvalla 1998.

Raymond-Saliba-i-butiken-efter-vinsten-pa-47_3-miljoner-kronor

Raymond Saliba i butiken efter vinsten på 47,3 miljoner kronor.

3) 47 360 999 kronor

När: 7 juli 2007

Bana: Halmstad

År 2007 blev det en historisk händelse i travvärlden när en man från Hallunda vann otroliga 47 miljoner kronor. Det var den största vinsten någonsin inom travet vid den tiden. Mannens system kostade över 1 000 kronor och inkluderade tre spikar.

Mannen hade spelat sitt system hos spelbutiken Direkten i Hallunda, och butiksägaren Raymond Saliba var den som efteråt berättade om mannens miljonvinst.

– Inför det sista loppet så kokade han så att säga, när allt var klart var han rädd för att få en hjärtattack, har Saliba sagt till Trav365.

Norrlandskvinnan-lamnade-in-sitt-toksystem-hos-Ica-Nara-i-Bygdea

”Norrlandskvinnan” lämnade in sitt ”toksystem” hos Ica Nära i Bygdeå.

4) 45 285 093 kronor

När: 24 juni 2007

Bana: Kalmar

Den kvinna från Norrland, känd som “Norrlandskvinnan”, blev ensam vinnare med alla rätt vid V75-tävlingarna på Kalmar under midsommardagen. Hon sammansatte ett system som fick landets experter att förvånas och kalla det för ett “toksystem”.

Det sägs att kvinnan tog några chanser när hon valde sina hästar. Till exempel inkluderade hon i sitt system två spikar som hade odds på 58 och 16, vilket fick experterna att bli förvånade.

Vannerna-som-vann-43-miljoner

Vännerna gick ut i TV4 vid flera olika tillfällen och berättade om sin vinst. 

5) 43 058 556 kronor

När: 10 december 2016

Bana: Färjestad

Tillsammans med två anonyma spelare som var med i deras system via ATG Tillsammans, blev de sju vännerna från Östergötland ensamma vinnare på V75.

Nyckeln till deras framgång var att inkludera kallblodsexperten Torbjörn Jansson i sin kupong och att inkludera skrällen Fossens Bonus i slutet av sin spelkombination. Det var dessa strategiska val som ledde till deras miljonframgång.

”Känslan går aldrig över”, sa lagledaren Patrik Olsson till Trav365 i en intervju i januari i år, två år efter storvinsten.

Related Posts

V75-i-ostersund-och-oslo
Nyheter

V75 med högtryck i Östersund och Oslo

Det finns en sträcka på cirka 57 mil mellan Östersund i Jämtlands län och Oslo. Enligt tidiga väderprognoser för kommande helg förväntas det bli riktigt